Monday, September 23, 2013

kehidupan terkini

salam...

ya Allah...dh lame sgt ni x update.mmg xde mood langsung nak update.rajin stalker blog org je n sgtlah aktif di instagram.skrng sy dh masuk sem 3 phd.kejap je setahun berlalu.berlalu dengan begitu sahaja.ilmu makin bertambah tetapi helaian tesis masih xde.masih kosong.ade tajuk je.haha.mmg struggle sungguhla nak hbiskan phd ni.dh masuk sem 3 ni dh hbis kelas, pg kelas pun utk dgr ilmu lama n baru.emosi pun tunggang terbalik.kadang2 semangat membara, kdg2 langsung xde semangat.

dh hbis citer pasal belajar.ni nk citer pasal keje plak.sebenarnye kontrak gra dh hbis bulan lepas tetapi sbb prof masih memerlukan khidmat sy utk analisis, sy stay lg buat keje2 yg patut.mmg best cume xde masa utk study.huuu.perkara yg paling baru adalah sy dh x jd felo kolej.keputusan yg agak sukar nk buat tp sbb dh lame berkira2 nk benti so terus letak jawatan ajela.skrng sy duk ngan k.long sbb die baru pindah kat kajang.ikut abe long sy yg baru kena transfer dr jkt k.terenggau ke hq kat midvalley.yeaaa, dh ade geng nak g jalan2 n shopping.plus ade aqil, penghibur sy setiap hari.alhamdulillah...syukur sgt dengan life skrng.

*selamat dirisik*

merujuk kpd gmbr di atas, hehehe *ayat xleh nk skema lg ke*...disebabkan org selalu bertanya biler sy nak tamatkan zmn bujang ni.maka inilah jawapannya.sy telah selamat dirisik oleh di dia pada 8 disember 2012.tahun lepas.xde sempena ape2 pun.sy mmg xnk ade majlis tunang sbb dh lame sgt kenal si dia ni.just bg cincin tanda je.insyaAllah jika dia adalah jodoh utk sy, tahun depan kami akan khwin.yea!hahaha.excited plak.skrng xde tarikh lg sbb masih menunggu official takwim sekolah sbb nk buat majlis dlm cuti sekolah.senang family kedua-dua belah pihak plan nak cuti.doakan kami ye.

persiapan masih zero tp berangan dh lebih2.tiap2 hari survey bajula, photographer la, design kad khwin dn macam2 lagila.belum ape2 dh pening.huhu.tp nila moment yg akan disimpan kan.insyaAllah semua sy nak urus sendiri.

ada satu lagi benda nak share tp sy takut if sy share benda ni jd lain plak.benda ni berkait dengan diri sy.alhamdulillah...sy dlm proses nak berubah ke arah kebaikan.perubahan dari segi menjaga solat, cara berpakaian, cara berfikir dan mcm2 lagi.dulu sy x beratkan benda ni pun tp ntah kenapa terbit satu perasaan lain pada ramadhan yang lalu.syukur sgt2.ternyata inilah yg sy cari selama ini.perasaan yg tenang n rase bersyukur dengan nikmat Allah.semoga sy terus istiqomah dan mendapat redha Allah.aminnn

eh.panjang plak entry kali ni.lepas ni sy akan update pasal persiapan kahwin n kehidupan sehari-hari.insyaAllah.

okla.tamat disini dahulu.assalamualaikum.have a nice day^^

No comments:

Post a Comment