Tuesday, October 1, 2013

emosi terganggu

salam...

jujur cakap selama beberapa bulan ni semangat mmg merudum jatuh.selalu balik rumah.biler kat rumah x buat ape2 selain tgk tv, makan, tido.x bacer buku, buat keje last minute.mmg terukla.xtau kenapa jd mcm ni.mungkin sy dh ditahap yg malas buat ape2.hehehehe.x mustahil kan jd mcm tu.sbb dr degree smpai ke phd ni, sy non stop study.sambung dan terus sambung smpai otak jd tepu.xleh nk terima lg dah.tu yg jadi berehat n relaks memanjang.

*lebih kurang mcm ni la keadaan sy*

tp smpai biler kan nak mcm ni.alhamdulillah, ade family n kwn yang sentiasa bg sokongan.thanks to pe'jah...sbb bg semangat mase jmpe ari tu.yg pnting sy kena fokus n buat jadual.insyaAllah bolehnya.KEEP CALM & STAY POSITIVE.Ya Allah, permudahkanlah hambamu ini...aminnn.

okla.nak pegi tenangkan diri jap.assalamualaikum~

p/s: gambar diambil dari google

Tuesday, September 24, 2013

tema kahwin

salam...

wah...dah fikir tema kahwin bagai.hehehe.biaselah org perempuan ni terlebih excited.ade org nak khwin ngan kita kan.tiap2 hari sy survey blog bride to be.mmg banyak membantu.mule2 sy pikir nak tema ape sbb rasenya yg tu yg basic dulu.tp overall sy sukakan warna PASTEL.sebab warna ni lembut n bila digabungkan beberapa color lain rase mcm sweet je.lagu satu pastel ni mcm ade kaitan ngan gaya vintage.memang berkenanla ngan segala yg berkaintan pastel+vintage.


kalau boleh baju akad nikah nnti sy nak pkai dress n warna semestinya putih.sy lebih suke simple n lace yg bunga2 mcm embroided lace.boleh matching ngan fabrik kain chiffon.untuk baju melayu si dia putih jgak tp design lum decide lg mcm mane.baju akad nikah kalau boleh nk tempah sendiri.=)

untuk resepsi belah sy n bertandang umah si dia, maybe sy akan sewa baju or tempah.kena tgk budget mcm mana.warna belah si dia mungkin biru.belah sy x tau lagi.maybe peach or pink.design baju kena survey butik jgak.

pelamin idaman adalah --->bunga sakura+vintage style...dh lame sebenarnye nk bunga sakura.kalau x silap dr last year minat design mcm ni.

*cantik!*

*vintage*

gambar2 semua sy ambil dari google.

ok.dah cukup kot buat masa ni.nnti nk survey lg.

k.asslamualaikum^^

Monday, September 23, 2013

kehidupan terkini

salam...

ya Allah...dh lame sgt ni x update.mmg xde mood langsung nak update.rajin stalker blog org je n sgtlah aktif di instagram.skrng sy dh masuk sem 3 phd.kejap je setahun berlalu.berlalu dengan begitu sahaja.ilmu makin bertambah tetapi helaian tesis masih xde.masih kosong.ade tajuk je.haha.mmg struggle sungguhla nak hbiskan phd ni.dh masuk sem 3 ni dh hbis kelas, pg kelas pun utk dgr ilmu lama n baru.emosi pun tunggang terbalik.kadang2 semangat membara, kdg2 langsung xde semangat.

dh hbis citer pasal belajar.ni nk citer pasal keje plak.sebenarnye kontrak gra dh hbis bulan lepas tetapi sbb prof masih memerlukan khidmat sy utk analisis, sy stay lg buat keje2 yg patut.mmg best cume xde masa utk study.huuu.perkara yg paling baru adalah sy dh x jd felo kolej.keputusan yg agak sukar nk buat tp sbb dh lame berkira2 nk benti so terus letak jawatan ajela.skrng sy duk ngan k.long sbb die baru pindah kat kajang.ikut abe long sy yg baru kena transfer dr jkt k.terenggau ke hq kat midvalley.yeaaa, dh ade geng nak g jalan2 n shopping.plus ade aqil, penghibur sy setiap hari.alhamdulillah...syukur sgt dengan life skrng.

*selamat dirisik*

merujuk kpd gmbr di atas, hehehe *ayat xleh nk skema lg ke*...disebabkan org selalu bertanya biler sy nak tamatkan zmn bujang ni.maka inilah jawapannya.sy telah selamat dirisik oleh di dia pada 8 disember 2012.tahun lepas.xde sempena ape2 pun.sy mmg xnk ade majlis tunang sbb dh lame sgt kenal si dia ni.just bg cincin tanda je.insyaAllah jika dia adalah jodoh utk sy, tahun depan kami akan khwin.yea!hahaha.excited plak.skrng xde tarikh lg sbb masih menunggu official takwim sekolah sbb nk buat majlis dlm cuti sekolah.senang family kedua-dua belah pihak plan nak cuti.doakan kami ye.

persiapan masih zero tp berangan dh lebih2.tiap2 hari survey bajula, photographer la, design kad khwin dn macam2 lagila.belum ape2 dh pening.huhu.tp nila moment yg akan disimpan kan.insyaAllah semua sy nak urus sendiri.

ada satu lagi benda nak share tp sy takut if sy share benda ni jd lain plak.benda ni berkait dengan diri sy.alhamdulillah...sy dlm proses nak berubah ke arah kebaikan.perubahan dari segi menjaga solat, cara berpakaian, cara berfikir dan mcm2 lagi.dulu sy x beratkan benda ni pun tp ntah kenapa terbit satu perasaan lain pada ramadhan yang lalu.syukur sgt2.ternyata inilah yg sy cari selama ini.perasaan yg tenang n rase bersyukur dengan nikmat Allah.semoga sy terus istiqomah dan mendapat redha Allah.aminnn

eh.panjang plak entry kali ni.lepas ni sy akan update pasal persiapan kahwin n kehidupan sehari-hari.insyaAllah.

okla.tamat disini dahulu.assalamualaikum.have a nice day^^

Sunday, February 17, 2013

baru nak update

salam semua...

Dh beberapa bulan x update blog. Itu bukan perkara luar biasa...dh mmg perkara biasa. Minat dh ilang. Pergi meninggalkan sy entah ke mana. Sy masih lg seperti biasa. Struggling my 1st sem of phd study. It is not a good sign to me but...I think I have to survive. Doakan sy ok.

Sy banyak update kat twitter n instagram. Kalau kat fb pun jarang2. Do follow me...hehe
https://twitter.com/umsbmz
http://instagram.com/miesyuhada

Okla...semoga berjumpa lagi. hehe. daa~