Monday, October 1, 2012

padang, indonesia 1

salam...

21/09/2012 sampai 25/09/2012, sy mengikuti trip ke padang, indonesia bersama felo kkm n jaksa kkm.satu trip yg xkn dilupakan.kenangan yg agak manis walau terselit beberapa insiden yang kurang menyenangkan.hehehe.berangkat ke padang menaiki kapal terbang airasia.*apesal rase skema je ayt ni,=_="*.naik air asia sbb murah.heee.pg aiport pkul 4 am sbb flight pkul 7.50 am sampai airport padang, 8.00 am.eh 10 minit je ke?hehe.bukan 10 minit tp sbb waktu di indonesia awal sejam.mari kite layan gambar2.hehehe

*passport yg direnew.siap 1 hari je.ok.lpas ni mari ke USS, korea.mood berangan*

*rumah HAMKA.yg pakai baju batik oren tu anak saudara hamka.kalau x silap syla.dgr cerita die mmg best.tp mase tu sy mengantok sgt.nasib x tersengguk-sengguk je.kalau x mmg kena baling buku rasenya*

*tasik maninjau.ejaan xtau betul ke x.huwaaa.tp mmg besar tasik ni.x jelas sgt sbb berkabus*

*lubang jepang aka lubang jepun.peninggalan sejarah mase jepun takluk bukit tinggi.ade 132 anak tangga turun ke bawah.ni betul sbb sy kira mase nak naik balik.hehe.gigih x?dlm ni dgr penerangan mengenai sejarah dulu kala buat meremang bulu roma sbb atas lubang ni ade perkuburan melayu.*

*kopi best dikacau kulit kayu manis.kat sini, sy beli pisang salai.sedap dimakan begitu sahaja*

*istano basa pagaruyung*

berakhir sudah perjalananku di padang, indonesia.kalau sy rajin, sy akan upload lg beberapa gmbr di tempat2 menarik kat sana.duit rupiah habis licin.haha.beli kain baju, kain sembahyang.kat sana, sy respect betul cara dieorng berhemah di jalan raya.jalan raya kat sana x besar mcm sini.bunyi hon tu mcm biase je kat sane.biler berselisih kat jalan sempit, bunyi hon menandakan salah satu keta kena bagi laluan terlebih dahulu.kalau kat sini bunyi hon mcm tu...mmg kena kejar kot or kena maki hamun.hehehe

nak pg padang lg x?hehe.cukupla sekali sy pg sini.lepas ni pg bandung or bali plak.kla.daa~

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete