Monday, October 1, 2012

drive gojes

salam...

sy kembali lg.hahaha.ade satu entry dlm draft nk citer pengalaman pg padang, indonesia.baru masukkan gmbar.menulis belum lg.kena tulis cepat2.takut lupe.huuu.sebelum tu nk kongsi mengenai pengalaman bawak gojes kuning tu.berkat kena 'marah' ngan si die, sy kuatkan semangat nak beli keta n bawak keta.alhamdulillah...sekarang makin ok bawak keta.makin laju plak tu.hahahaha.dulu selalu tgk k.long bawak keta n pelik gakla kenapa die selalu marah2 biler keta lmbt bg signal n bawak terlalu slow.sekali biler sy dh drive ni...sy pun mcm tu.normal kot.ingatkn sy ni penyabar orgnye tapi tidak sebenarnye.betul jgak kate one of my lecturer.die ckp org drive ni senang marah,mengamuk kat dalam keta sbb biler drive kite berhadapan dengan satu benda je, stereng keta tu.kalau kena redah jammed, confirm xleh lari mana2 dah selain kena hadapi jugak situasi tu.nak marah pun takat situ jela.hehehe

ingat lg beberapa bulan lepas, b4 ade keta la.si die selalu tanye biler nak bawak keta, biler nk beli keta.serabut jgakla...sampai satu mase tu di restoran tut tut tut...sy kena 'basuh' ngan si die.bukan kena
marah tp mcm nasihat.terasa kot.sedih berhari-hari.lpas tu sy nekad...terus ckp dlm hati "xpe...ak pun boleh bawak ketala...bukan x boleh".berbekalkan semangat dr tu la sy start survey keta, buat kira2 n terus beli.padahal xpndai lg bawak ni.huhu

biler pk balik, ok jgk kena marah dulu.hehehe.skrng dh boleh drive...untuk kesenangan diri sendiri.thanks my dear ^^.

*bumper mengalami kecederaan ringan*

2 bulan lebih sy bawak gojes kuning tu, pada satu hari yg kurang bernasib baik, keta sy kena langgar dr belakang...seterusnya keta sy langgar keta depan.mase tu baru beberapa minit lepas keta dibasuh.mmg sakit hati.baru je nk pg jumpe parents sbb mase tu abah n ma ade di kajang, umah uncle.seminggu sy down.bumper pecah, number plat tercabut.nasib baik claim insurans keta yg langgar tu.

*tuan gojes kuning*

mase kejadian tu mmg menggigil tgn.suara terketar-ketar.tp sy kuat,x nangis pun.hehehe.satu pengalaman yg xleh dilupakan.start dr tu, sy agak fobia biler keta belakang dekat ngan keta sy.sekarang, sy dh boleh senyum kembali.walaupun gojes sy x mcm dulu, tp sy tetap syg gojes kuning.

kla.itu aje.daa~

No comments:

Post a Comment