Wednesday, October 31, 2012

25 jam

salam...

lama menghilang.sy x berkesempatan nak update blog.busy yg teramat!huhu.nntila biler ade mase free baru update.sy akan kembali menghilang.hehehe.sebab bulan 11 jadual pack.weekend pun ade keje lg.x keje bengkel.x bengkel key in data.eh jap, nape tajuk 25 jam?hehehe.sebenarnye nk ckp 24 jam sehari x cukup utk sy selesaikan segala kerja.huhu.tp tetap bersyukur dengan rezeki drNya.=)


by the way, alhamdulillah sy dh konvo utk kali kedua pada 21/10/2012.dh ade degree n dh ade master.skrng tgh smbung study lg.doakan yg terbaik utk sy.kepada yg bertanyakan biler sy nak kahwin tu...please doakan jugak moga cepat bertemu jodoh yg ditentukan olehNya.*hehehe.gatal* tp bukan nk gatal sbenarnye cume rimas biler diajukan soalan macam tu.maybe sy x ready lg ataupun sememangnya perjalanan ini diatur olehNya lebih baik utk sy.



kla.sudah2 merepek.smbung buat keje.daa~

Wednesday, October 10, 2012

penat

salam...

dh berapa hari sy x tulis entry baru sebab sy super duper busy minggu ni.menguruskan segala macam benda.tido x cukup.mandi x basah.ni mmg betul sbb blok xde air.keje tertangguh.pg kelas ngan x bermaya.sungguh x produktif!

nak berpatah balik...tidak mungkin.sekali sy buat, sy akan hbiskan smpaila sy betul2 dpt ape yg sy nak.mcm mane x busy.dgn assignment, keje 2 projek, nk uruskan tesis tu, menguruskan hal2 key in data n analisis, keje part time (tidak akan amik lg.penat!), keje2 felo, meeting dan lain-lain.

dlm kepala nk g spa je.huhu...muke sy mmg menggambarkan sy kepenatan.sy kena kuat hadapi semua ni.bnda yg paling sy happy biler teringat hari sabtu ni amik jubah konvo n 21 hb nnti konvo.dh second time konvo.kali ni terlebih excited plak.hehe.x sabar.

berikanlah aku kekuatan dalam menangani segala macam masalah...amin...

kla.daa~

Friday, October 5, 2012

kolokium

salam...

bersiaran langsung dr tiara beach resort, PD.sy kat sini dari hari ni smpai ahad tengah hari sempena kolokium siswazah KITA.best!banyak berkongsi ilmu, pandangan dan pengalaman dalam menyiapkan satu tesis.sy ade nk share pendapat dalam mengharungi kehidupan 'lonely ranger' sepanjang bergelar pelajar PhD.itu sy akan buat dalam satu entry lain.

skrng ni nk rehatkan diri pastu nak kena siapkan keje part time.hehe.biasela.nak cari duit lebih menggunakan kepakaran yg ada.

esok 6/10...besday dua orng yg sy syg.1st adalah besday ma n second besday pe'jah.sorry ye x dpt celebrate.nnti balik dr pd, ummi belnja lg.hehe.i love u both.

kla.daa~

Wednesday, October 3, 2012

bait

salam...

sape dah tgk citer ni?heee.meh nak kongsi pendapat/review citer ni.sy pg tgk sorang sbb tension mase tu.nk release tension.amik kunci keta...terus pg alamanda.tp bfore tu dh beli online sbb nk pilih seat best.sy tgk yg 2D sbb yg biase xde plak.tp biase je.gmbr lg cantikla.sy smpai awal rasenya kat alamanda.jalan2...pusing2 tempat nak lunch tp semua mcm x berkenan.last2 pg beli nugget n fishball kat gsc.hahaha.

masuk dlm hall.eh...org x ramai pun.bayangkan 1 row tu sy duk sorang.seat tengah2 plak tu.hahaha.tgk lpas lunch hour n hari org keje mmg best.citer ni okla.ade suspen skit2.tpyg x best cgi yg kureng memuaskan.nmpk sgt x real ikan jerung tu.citer senang difahami.xde putar belit.mlm tu sy mimpi kena makan ngan jaws.hahahaha.pengaruh movie ni buat sy xleh tido.

mcm biase.kalau nk tgk, pgla tgk.hehehe.kla.daa~

+hari ini sy letih,penat,serabut+

Tuesday, October 2, 2012

padang, indonesia 2

salam...

nak recall balik ape yg berlaku kt padang.bukan padang bola ye.sy jarang pg padang bola.hahaha.mari bercerita berdasarkan gambar2 di bawah.

*pemandangan yg cukup indah biler naik kapal terbang.tp yg x best biler telinga berdengung.x larat nak telan air liur.hehe.mase ni on the way nk ke padang*

*tempat stop pertama lepas sampai kat airport.sy minum air cappuccino.8000 rupiah kot.first time gune duit rupiah kat kedai ni la.terpaksa gune duit 100k rupiah.hahaha.xde duit kecik.*

*air mancur.kat sini just amik gambar je.sgt cantik*

*tudung fareeda+spek itam x boleh dipisahkan.hahaha.sbb mase ni muke baru bgn tido*

*comel x rumah tu?eh jap.bukan rumah rasenya.ape eh tempat ni...perasan x pondok yg 1st n 2nd tu bilangan tiang kecik tu x same.ade maksud rasenya, tp sy LUPA.sorry*

*salah satu kenangan di rumah kebudayaan minangkabau ni.kena bayar ok pakai baju ni.38k rupiah.bukan selalu kan dpt pakai.mase ni mbak yg tolong pkaikan sy baju ni yg amik gmbr.siap suruh buat tgn mcm kat atas.*

*kat sini dengar penerangan sorang akak ni mengenai adat minang.khusyuk dgr n mmg best penerangan dr dia.ckp laju tp masih boleh faham.siap ada selingan pantun lagi.mengikut akak tu die ckp adat minang ni bukannye terlalu memihak kepada perempuan tetapi lebih kepada pelindung kepada perempuan.menarik jugak.*

*hotel mase tido di ---> x ingat.hahaha.selama di padang, sy tido kat 3 hotel, di bukit tinggi, padang n tasik maninjau kot.ketiga-tiga hotel mmg puas hati.selesa.yg x best xleh nak charge or iron baju sbb plug kat indonesia pakai 2 pin, bukan 3 mcm kat malaysia.so, sape2 nk travel indonesia or negara eropah, kena beli yg boleh sambung dr 2 pin ke 3 pin.satu lg kat ketiga-tiga hotel ni x sediakan iron dlm bilik.mase kat 1st hotel, sy hntr bju n tudung ke pihak hotel suruh iron.sekali sampai kat sy, yg berkedut-kedut tp wangi.rupanya die pg basuh.hehehe.masalah komunikasi*

*airport minangkabau, padang.sini x panggil airport, tp disebut bandaran (bandar udara).mase ni dh duk dlm kapal terbang nk balik m'sia.mmg x sabar nak balik sbb mase ni dh kehabisan duit.sedih.hehe.mase nak balik jugak, kite kena sediakan 100k rupiah utk bahagian imegresen (cukai la kot).mmg kena asing awl2 duit nnti takut terguna.x ke merana,xleh balik malaysia.hehehe*

*awan lagi.awan nk balik malaysia.*

*sy!hahaha.xde keje.boring2 duk dlm kapal terbang.amik gmbr x tentu hala.*

*yeah.dh sampai bumi malaysia.off to landing.welcome home*

sampai2 aje lcct.terus cari makanan sbb lapar.oh b4 tu cari atm dulu.dh xde duit kan.peringatan utk diri sendiri.len kali simpan duit lebih.dh hbis kot citer pasal padang ni.oh, lupe.sy pg padang ni gune agen pelancongan dr sana.layanan yg sgt bagus.cumenya biler pg padang, hari2 kita akan makan masakan minang.mmg best tp kalau seminggu boleh muak jgkla.overall perbelanjaan pg sana: tiket flight air asia pg balik (rm250 termasuk luggage 15kg pg n 20kg balik), bayar kepada agen (rm400++, tp sy byr rm300 sbb lg rm100, pihak kolej bayarkan), duit nak shopping (rm500++, ikut keperluan masing2).mane x pokai lepas balik dr padang.hahaha.

kla.itu aje pengalaman sy pg padang.daa~

Monday, October 1, 2012

padang, indonesia 1

salam...

21/09/2012 sampai 25/09/2012, sy mengikuti trip ke padang, indonesia bersama felo kkm n jaksa kkm.satu trip yg xkn dilupakan.kenangan yg agak manis walau terselit beberapa insiden yang kurang menyenangkan.hehehe.berangkat ke padang menaiki kapal terbang airasia.*apesal rase skema je ayt ni,=_="*.naik air asia sbb murah.heee.pg aiport pkul 4 am sbb flight pkul 7.50 am sampai airport padang, 8.00 am.eh 10 minit je ke?hehe.bukan 10 minit tp sbb waktu di indonesia awal sejam.mari kite layan gambar2.hehehe

*passport yg direnew.siap 1 hari je.ok.lpas ni mari ke USS, korea.mood berangan*

*rumah HAMKA.yg pakai baju batik oren tu anak saudara hamka.kalau x silap syla.dgr cerita die mmg best.tp mase tu sy mengantok sgt.nasib x tersengguk-sengguk je.kalau x mmg kena baling buku rasenya*

*tasik maninjau.ejaan xtau betul ke x.huwaaa.tp mmg besar tasik ni.x jelas sgt sbb berkabus*

*lubang jepang aka lubang jepun.peninggalan sejarah mase jepun takluk bukit tinggi.ade 132 anak tangga turun ke bawah.ni betul sbb sy kira mase nak naik balik.hehe.gigih x?dlm ni dgr penerangan mengenai sejarah dulu kala buat meremang bulu roma sbb atas lubang ni ade perkuburan melayu.*

*kopi best dikacau kulit kayu manis.kat sini, sy beli pisang salai.sedap dimakan begitu sahaja*

*istano basa pagaruyung*

berakhir sudah perjalananku di padang, indonesia.kalau sy rajin, sy akan upload lg beberapa gmbr di tempat2 menarik kat sana.duit rupiah habis licin.haha.beli kain baju, kain sembahyang.kat sana, sy respect betul cara dieorng berhemah di jalan raya.jalan raya kat sana x besar mcm sini.bunyi hon tu mcm biase je kat sane.biler berselisih kat jalan sempit, bunyi hon menandakan salah satu keta kena bagi laluan terlebih dahulu.kalau kat sini bunyi hon mcm tu...mmg kena kejar kot or kena maki hamun.hehehe

nak pg padang lg x?hehe.cukupla sekali sy pg sini.lepas ni pg bandung or bali plak.kla.daa~

drive gojes

salam...

sy kembali lg.hahaha.ade satu entry dlm draft nk citer pengalaman pg padang, indonesia.baru masukkan gmbar.menulis belum lg.kena tulis cepat2.takut lupe.huuu.sebelum tu nk kongsi mengenai pengalaman bawak gojes kuning tu.berkat kena 'marah' ngan si die, sy kuatkan semangat nak beli keta n bawak keta.alhamdulillah...sekarang makin ok bawak keta.makin laju plak tu.hahahaha.dulu selalu tgk k.long bawak keta n pelik gakla kenapa die selalu marah2 biler keta lmbt bg signal n bawak terlalu slow.sekali biler sy dh drive ni...sy pun mcm tu.normal kot.ingatkn sy ni penyabar orgnye tapi tidak sebenarnye.betul jgak kate one of my lecturer.die ckp org drive ni senang marah,mengamuk kat dalam keta sbb biler drive kite berhadapan dengan satu benda je, stereng keta tu.kalau kena redah jammed, confirm xleh lari mana2 dah selain kena hadapi jugak situasi tu.nak marah pun takat situ jela.hehehe

ingat lg beberapa bulan lepas, b4 ade keta la.si die selalu tanye biler nak bawak keta, biler nk beli keta.serabut jgakla...sampai satu mase tu di restoran tut tut tut...sy kena 'basuh' ngan si die.bukan kena
marah tp mcm nasihat.terasa kot.sedih berhari-hari.lpas tu sy nekad...terus ckp dlm hati "xpe...ak pun boleh bawak ketala...bukan x boleh".berbekalkan semangat dr tu la sy start survey keta, buat kira2 n terus beli.padahal xpndai lg bawak ni.huhu

biler pk balik, ok jgk kena marah dulu.hehehe.skrng dh boleh drive...untuk kesenangan diri sendiri.thanks my dear ^^.

*bumper mengalami kecederaan ringan*

2 bulan lebih sy bawak gojes kuning tu, pada satu hari yg kurang bernasib baik, keta sy kena langgar dr belakang...seterusnya keta sy langgar keta depan.mase tu baru beberapa minit lepas keta dibasuh.mmg sakit hati.baru je nk pg jumpe parents sbb mase tu abah n ma ade di kajang, umah uncle.seminggu sy down.bumper pecah, number plat tercabut.nasib baik claim insurans keta yg langgar tu.

*tuan gojes kuning*

mase kejadian tu mmg menggigil tgn.suara terketar-ketar.tp sy kuat,x nangis pun.hehehe.satu pengalaman yg xleh dilupakan.start dr tu, sy agak fobia biler keta belakang dekat ngan keta sy.sekarang, sy dh boleh senyum kembali.walaupun gojes sy x mcm dulu, tp sy tetap syg gojes kuning.

kla.itu aje.daa~