Wednesday, September 26, 2012

selamat hari lahir, abah

salam...

26 september 2012, genap 50 tahun umur abah kesayangan sy.masih muda remaja gitu.makin bertambah umur, makin hensem abah.hehehe.hipotesis telah dibuktikan oleh sy sendiri.dulu, sy agak manja ngan abah.tp biler dh jd anak dara ni, kemanjaan tu berkurang sedikit.kalau call ma n tetibe abah yg angkat, mesti corak perbualan yg sama tapi kalau hp tu ma yg angkat confirm bnyk benda nak citer.sy rase itu normal bg anak perempuan biler bercakap dengan abah sendiri.

walaupun abah sy ni pendiam orangnye, tp sy tetap syg abah sy.siapa x sayang ayah sendiri kan?selama sy hidup ni, hampir kesemua yg sy nak, abah akan tunaikan.segala pemberian drpd abah mesti menyentuh jiwa ini.sy masih menyimpan al-quran yg ade tajwid, pen pilot yg dh kehabisan dakwat, tafsir al-quran dan segala macam lg benda yg abah berikan kpd sy.

pengorbanan abah terlalu besar.sy x mampu membalasnya.hanya dengan kejayaan dan doa yang mampu sy buat untuk balas segala kebaikan, kasih sayang, pengorbanan, tunjuk ajar, nasihat drpd abah.kdng2 kite terleka, sibuk dengan kerja n study sampai abah rindu suara atau rindu nak tgk anaknya sendiri...sy harap sy x jd mcm tu.huhu...


abah, selamat ulang tahun kelahiran yang ke-50.semoga abah terus dipanjangkan umur untuk muni berbakti pada abah.semoga Allah sentiasa limpahkan rezeki buat abah dan diberi kesihatan yang baik.abah adalah abah yang terhebat di dunia.muni rindu abah.muni sayang abah.

Monday, September 17, 2012

kembali bersiaran

salam,

emmm.dh bape bulan x update ni?marah pd diri sendiri sebab jarang update.mood nk menulis asyik on off.mood bace blog orang lain yg asyik on jeee.nk update kisah diri sendiri.walaupun bnyak bnda berlaku,sy akan share ape yg diingat je.hehe.


pertama, alhamdulillah...sy bergelar pelajar lgi.degree sudah.master akan konvo bulan 10 nnti.sekrng tgh sambung phd plak.bidang yg agak berlainan tp itulah yg dinamakan cabaran.doakan sy berjaya siapkan phd ni dlm mase yg minimum...x nk maximum.=)


kedua, sy masih lg menjadi felo di kolej keris mas,ukm.felo silih berganti tetapi sy masih di sini.menjalankan tanggungjawab sebaik mungkin.inysaAllah.

ketiga, smbil study sy juga keje dengan prof kesayangan.x lain x bukan prof dr mansor mohd noor.hehe.thanks prof.bnyk juga projek yg kena handle tp yg berkaitan sy punye research x start lg.hahaha.


keempat, masih lg single.=)...hahaha.single ni maksudnye lum kahwin lglaaa.menunggu si die yg kat atas ni.insyaAllah ade jodoh...adela.kan?

cukup setakat tu kot perkembangan skrng.haaa.satu lgi 21 hb smpai 25hb september ni sy akan ke padang, indonesia.trip bersama felo-felo dan juga jaksa kkm.terasa cepatnye mase berlalu.x terkejar sy dibuatnye.huhu.semoga sy terus tabah meneruskan perjuangan untuk capai cita-cita sy.amin...

okla.itu aje.daa~