Saturday, April 21, 2012

kerja dan kerja

Salam...

tetibe je setting blog ni dh berubah.ke sy yg lambat ni.xpelah, same aje.asalkan x memeningkan kepala sudah.dh lame x update sbb lpas balik dr rumah ari tu ade bengkel n kena pg uum pastu bengkel lg.pastu analisis lg.busy ooohhh.hehe.biaselah ade mase busy ade mase xtau nak buat ape.

semlm sy attend dinner kolej.semlam junior night.mlm ni plak senior night.best sgt dinner semlm.makanan sedap n persembahan mantap.tahniah buat felo penasihat, jaksa n ajk2 yg terlibat.berkat usaha semua pihak.alhamdulillah.

eh kejap, tajuk entry pasal kerja.hehe.citer pasal keje mmg x hbis tp yg penting sy enjoy ape yg sy buat sekarang.org2 yg mulut busuk tu sy xnk amik tau.hehe.asalkan sy happy, sy teruskan jugak.yeah!be positive.kan?kan?kan?...mengada la plak.hehe

satu aje yg sy pegang skarang, buat keje mestilah ikhlas...bukan nk pk duit aje.kena balancela.ni keje x buat tp pasal duit no. 1.cukup anti ngan org mcm ni.hope sy tidak t'golong dalam org yg mcm ni.bagi sy, buat aje keje dulu.buat smpai kite pun rase puas hati.lepas tu dapatla habuannya.kite x tahu rezeki kite mcm mane.

dah hbis nak bebel.nk rehat kejap.ngantoklaaa.daa~

Wednesday, April 4, 2012

rindu keluarga saya

Salam...

rindu my family.ma, abah, k.long, aqil, muhd, abe long n lain2.nasib baik hari khamis nnti balik jerteh.blh lepaskan rindu.nak main ngan aqil si budak yg selalu meragam time mumu die balik.sedih betul!

bawah ni la anak sedare sy, AQIL.baru ade sorang ank sedare.'k.long, biler nk tambah bil.ank sedare mumu?'hahaha.

td mase lunch hour kluar kjap pg alamanda sbb nk cari botol susu aqil.yg mcm dlm gmbr atas ni.punyelah susah nk cari.kat mid xde yg mcm k.long nak.td pg parkson, nasib baik ade yg lebih kurang yg k.long nak.beli smpai 4 botol.hehehe.

kla.update kejap.nk smbung wat keje.w'pun aqil asyik meragam time mumu balik, mumu tetap syg aqil.^^

daa~

Monday, April 2, 2012

nuffnang

Salam...

hari sgt penat.hari isnin adalah hari segala timbunan kerja.hehe.hari ni prof dh masuk ofis.tp prof x sihat.batuk2 n demam rasenya.get well soon ye prof.perubahan cuaca agaknye.

just nk share pndapat mengenai nuffnang.blog sy mmg sy x letak ape2 iklan nuffnang sbb sy rase blog sy hnyalah catatan mengenai diri sy, pengalaman n segala-galanya pasal personal life sy.bukan mahu mendabik dada, tetapi sy rase x relevan utk sy letak segala mcm iklan kt blog ni.hehe.rase mcm serabut n takut nnti sy menyampah tgk.

mmg ade jgk blogger yg cerita pasal diri die je yg letak nuffnang ni, tp itu die.setakat ni, sy x b'minat lgla.walaupun org ckp hnya dgn upkn entry tiap2 hari atau tiap2 jam, dh dpt ribu riban sebulan, tp sy ttp x b'minat sebab sy x selalu sgt update blog.bile ade mood rajin, bru update.yg ke-2 mmg sy x minat bnda2 mcm ni.ingat!ni pendapat dr diri sy.lain org, lain ragamnya, lain buah fikirannya.

yg ke-3 sy takut niat lain plak.tulis entry baru tiap2 masa hnya utk dptkn duit.xnkla jd mcm tu.biarlah semuanya b'laku atas kerelaan sy.dgn suka rela, dgn tenang, dgn suka hati diri ni je nk tulis ape2.

lg satu sy x berapa tahu sgt pasal nuffnang ni.fungsi die ape sebenarnye, semua x tahu.so, baik sy buat x tahu aje.hehe.kla...xnk org panas hati pasal entry ni.

x salah pun sape2 yg buat iklan nuffnang tu.up to u kan.ur blog...just my opinion.daa~

Sunday, April 1, 2012

miss gorgeous

Salam...

entry kali ni nk perkenalkan harta terbaru sy.hehe.name diberi miss gorgeous.name manja miss gojes.name glemer...emmm.ntah.haha.alhamdulillah.salah satu impian sy sudah tercapai.terima kasih kat ma n abah sy yg telah sponsor duit downpayment.kalau x, x merasa jgk sy nk beli keta ni.macih ma.macih abah.

pg amik miss gojes pg sabtu, pastu terus ke umah abe (my uncle).start masuk kedai tu dh nmpak miss gojes, terus berdebar-debar (petanda jatuh cinta.haha), abe terus parking sebelah.hehe.sy x drivela sbb jalan highway.hehe.amat berpuas hati dgn teknologi yg ade.yg pnting ade gps n ciri2 keselamatan yg ok.

*miss gojes*


bahagian dalam x amik gmbr plak.lgpun malas.hahaha.ala, same je dlm template.hehe.disebabkan semlm sy x drive, maka hari ni pg2 dh bgn sbb nk biasekan drive miss gojes ni.mule2, round dlm ukm, pastu kluar ke gmi plak.berlaku due kesalahan kat jln ni sbb sy x nmpak bumper.main langgar je smpai bunyi b'gesel.terus sedih.huhu.n salah masuk lorong sbb x perasan ade kon.patutla ade mak cik tu naikkan lampu keta die kt sy.hehe.maap m.cik.serius x perasan n x nmpak.nasib baik xde keta sgt mase tu.

lepas round2 tu, terus pg mcd pkns sbb nk beli breakfast kat situ.nasib baik jgak sbb elok aje masuk terus ade parking.hehe.pastu terus ke umah sewa baru pe'jah.sblm ni sy x yakin nk menempuhi roundabout, tp td alhamdulillah ok.lepak2 umah pe'jah, n lpas hbis melodi pg econsave plak sbb nk beli barang2 skit.pastu sy terus balik ukm.

kdng2 sy t'pikir jgk.sy ni x mahir lg nk drive, terus rase napelaaa x beli keta second hand je.tp xpela kan.nak mahir kenala selalu drive.kan?kla...itu aje pengalaman hari ni.daa~

p/s: thanks pe'jah teman ummi n pouch hp tu.thanks!