Wednesday, October 31, 2012

25 jam

salam...

lama menghilang.sy x berkesempatan nak update blog.busy yg teramat!huhu.nntila biler ade mase free baru update.sy akan kembali menghilang.hehehe.sebab bulan 11 jadual pack.weekend pun ade keje lg.x keje bengkel.x bengkel key in data.eh jap, nape tajuk 25 jam?hehehe.sebenarnye nk ckp 24 jam sehari x cukup utk sy selesaikan segala kerja.huhu.tp tetap bersyukur dengan rezeki drNya.=)


by the way, alhamdulillah sy dh konvo utk kali kedua pada 21/10/2012.dh ade degree n dh ade master.skrng tgh smbung study lg.doakan yg terbaik utk sy.kepada yg bertanyakan biler sy nak kahwin tu...please doakan jugak moga cepat bertemu jodoh yg ditentukan olehNya.*hehehe.gatal* tp bukan nk gatal sbenarnye cume rimas biler diajukan soalan macam tu.maybe sy x ready lg ataupun sememangnya perjalanan ini diatur olehNya lebih baik utk sy.



kla.sudah2 merepek.smbung buat keje.daa~

Wednesday, October 10, 2012

penat

salam...

dh berapa hari sy x tulis entry baru sebab sy super duper busy minggu ni.menguruskan segala macam benda.tido x cukup.mandi x basah.ni mmg betul sbb blok xde air.keje tertangguh.pg kelas ngan x bermaya.sungguh x produktif!

nak berpatah balik...tidak mungkin.sekali sy buat, sy akan hbiskan smpaila sy betul2 dpt ape yg sy nak.mcm mane x busy.dgn assignment, keje 2 projek, nk uruskan tesis tu, menguruskan hal2 key in data n analisis, keje part time (tidak akan amik lg.penat!), keje2 felo, meeting dan lain-lain.

dlm kepala nk g spa je.huhu...muke sy mmg menggambarkan sy kepenatan.sy kena kuat hadapi semua ni.bnda yg paling sy happy biler teringat hari sabtu ni amik jubah konvo n 21 hb nnti konvo.dh second time konvo.kali ni terlebih excited plak.hehe.x sabar.

berikanlah aku kekuatan dalam menangani segala macam masalah...amin...

kla.daa~

Friday, October 5, 2012

kolokium

salam...

bersiaran langsung dr tiara beach resort, PD.sy kat sini dari hari ni smpai ahad tengah hari sempena kolokium siswazah KITA.best!banyak berkongsi ilmu, pandangan dan pengalaman dalam menyiapkan satu tesis.sy ade nk share pendapat dalam mengharungi kehidupan 'lonely ranger' sepanjang bergelar pelajar PhD.itu sy akan buat dalam satu entry lain.

skrng ni nk rehatkan diri pastu nak kena siapkan keje part time.hehe.biasela.nak cari duit lebih menggunakan kepakaran yg ada.

esok 6/10...besday dua orng yg sy syg.1st adalah besday ma n second besday pe'jah.sorry ye x dpt celebrate.nnti balik dr pd, ummi belnja lg.hehe.i love u both.

kla.daa~

Wednesday, October 3, 2012

bait

salam...

sape dah tgk citer ni?heee.meh nak kongsi pendapat/review citer ni.sy pg tgk sorang sbb tension mase tu.nk release tension.amik kunci keta...terus pg alamanda.tp bfore tu dh beli online sbb nk pilih seat best.sy tgk yg 2D sbb yg biase xde plak.tp biase je.gmbr lg cantikla.sy smpai awal rasenya kat alamanda.jalan2...pusing2 tempat nak lunch tp semua mcm x berkenan.last2 pg beli nugget n fishball kat gsc.hahaha.

masuk dlm hall.eh...org x ramai pun.bayangkan 1 row tu sy duk sorang.seat tengah2 plak tu.hahaha.tgk lpas lunch hour n hari org keje mmg best.citer ni okla.ade suspen skit2.tpyg x best cgi yg kureng memuaskan.nmpk sgt x real ikan jerung tu.citer senang difahami.xde putar belit.mlm tu sy mimpi kena makan ngan jaws.hahahaha.pengaruh movie ni buat sy xleh tido.

mcm biase.kalau nk tgk, pgla tgk.hehehe.kla.daa~

+hari ini sy letih,penat,serabut+

Tuesday, October 2, 2012

padang, indonesia 2

salam...

nak recall balik ape yg berlaku kt padang.bukan padang bola ye.sy jarang pg padang bola.hahaha.mari bercerita berdasarkan gambar2 di bawah.

*pemandangan yg cukup indah biler naik kapal terbang.tp yg x best biler telinga berdengung.x larat nak telan air liur.hehe.mase ni on the way nk ke padang*

*tempat stop pertama lepas sampai kat airport.sy minum air cappuccino.8000 rupiah kot.first time gune duit rupiah kat kedai ni la.terpaksa gune duit 100k rupiah.hahaha.xde duit kecik.*

*air mancur.kat sini just amik gambar je.sgt cantik*

*tudung fareeda+spek itam x boleh dipisahkan.hahaha.sbb mase ni muke baru bgn tido*

*comel x rumah tu?eh jap.bukan rumah rasenya.ape eh tempat ni...perasan x pondok yg 1st n 2nd tu bilangan tiang kecik tu x same.ade maksud rasenya, tp sy LUPA.sorry*

*salah satu kenangan di rumah kebudayaan minangkabau ni.kena bayar ok pakai baju ni.38k rupiah.bukan selalu kan dpt pakai.mase ni mbak yg tolong pkaikan sy baju ni yg amik gmbr.siap suruh buat tgn mcm kat atas.*

*kat sini dengar penerangan sorang akak ni mengenai adat minang.khusyuk dgr n mmg best penerangan dr dia.ckp laju tp masih boleh faham.siap ada selingan pantun lagi.mengikut akak tu die ckp adat minang ni bukannye terlalu memihak kepada perempuan tetapi lebih kepada pelindung kepada perempuan.menarik jugak.*

*hotel mase tido di ---> x ingat.hahaha.selama di padang, sy tido kat 3 hotel, di bukit tinggi, padang n tasik maninjau kot.ketiga-tiga hotel mmg puas hati.selesa.yg x best xleh nak charge or iron baju sbb plug kat indonesia pakai 2 pin, bukan 3 mcm kat malaysia.so, sape2 nk travel indonesia or negara eropah, kena beli yg boleh sambung dr 2 pin ke 3 pin.satu lg kat ketiga-tiga hotel ni x sediakan iron dlm bilik.mase kat 1st hotel, sy hntr bju n tudung ke pihak hotel suruh iron.sekali sampai kat sy, yg berkedut-kedut tp wangi.rupanya die pg basuh.hehehe.masalah komunikasi*

*airport minangkabau, padang.sini x panggil airport, tp disebut bandaran (bandar udara).mase ni dh duk dlm kapal terbang nk balik m'sia.mmg x sabar nak balik sbb mase ni dh kehabisan duit.sedih.hehe.mase nak balik jugak, kite kena sediakan 100k rupiah utk bahagian imegresen (cukai la kot).mmg kena asing awl2 duit nnti takut terguna.x ke merana,xleh balik malaysia.hehehe*

*awan lagi.awan nk balik malaysia.*

*sy!hahaha.xde keje.boring2 duk dlm kapal terbang.amik gmbr x tentu hala.*

*yeah.dh sampai bumi malaysia.off to landing.welcome home*

sampai2 aje lcct.terus cari makanan sbb lapar.oh b4 tu cari atm dulu.dh xde duit kan.peringatan utk diri sendiri.len kali simpan duit lebih.dh hbis kot citer pasal padang ni.oh, lupe.sy pg padang ni gune agen pelancongan dr sana.layanan yg sgt bagus.cumenya biler pg padang, hari2 kita akan makan masakan minang.mmg best tp kalau seminggu boleh muak jgkla.overall perbelanjaan pg sana: tiket flight air asia pg balik (rm250 termasuk luggage 15kg pg n 20kg balik), bayar kepada agen (rm400++, tp sy byr rm300 sbb lg rm100, pihak kolej bayarkan), duit nak shopping (rm500++, ikut keperluan masing2).mane x pokai lepas balik dr padang.hahaha.

kla.itu aje pengalaman sy pg padang.daa~

Monday, October 1, 2012

padang, indonesia 1

salam...

21/09/2012 sampai 25/09/2012, sy mengikuti trip ke padang, indonesia bersama felo kkm n jaksa kkm.satu trip yg xkn dilupakan.kenangan yg agak manis walau terselit beberapa insiden yang kurang menyenangkan.hehehe.berangkat ke padang menaiki kapal terbang airasia.*apesal rase skema je ayt ni,=_="*.naik air asia sbb murah.heee.pg aiport pkul 4 am sbb flight pkul 7.50 am sampai airport padang, 8.00 am.eh 10 minit je ke?hehe.bukan 10 minit tp sbb waktu di indonesia awal sejam.mari kite layan gambar2.hehehe

*passport yg direnew.siap 1 hari je.ok.lpas ni mari ke USS, korea.mood berangan*

*rumah HAMKA.yg pakai baju batik oren tu anak saudara hamka.kalau x silap syla.dgr cerita die mmg best.tp mase tu sy mengantok sgt.nasib x tersengguk-sengguk je.kalau x mmg kena baling buku rasenya*

*tasik maninjau.ejaan xtau betul ke x.huwaaa.tp mmg besar tasik ni.x jelas sgt sbb berkabus*

*lubang jepang aka lubang jepun.peninggalan sejarah mase jepun takluk bukit tinggi.ade 132 anak tangga turun ke bawah.ni betul sbb sy kira mase nak naik balik.hehe.gigih x?dlm ni dgr penerangan mengenai sejarah dulu kala buat meremang bulu roma sbb atas lubang ni ade perkuburan melayu.*

*kopi best dikacau kulit kayu manis.kat sini, sy beli pisang salai.sedap dimakan begitu sahaja*

*istano basa pagaruyung*

berakhir sudah perjalananku di padang, indonesia.kalau sy rajin, sy akan upload lg beberapa gmbr di tempat2 menarik kat sana.duit rupiah habis licin.haha.beli kain baju, kain sembahyang.kat sana, sy respect betul cara dieorng berhemah di jalan raya.jalan raya kat sana x besar mcm sini.bunyi hon tu mcm biase je kat sane.biler berselisih kat jalan sempit, bunyi hon menandakan salah satu keta kena bagi laluan terlebih dahulu.kalau kat sini bunyi hon mcm tu...mmg kena kejar kot or kena maki hamun.hehehe

nak pg padang lg x?hehe.cukupla sekali sy pg sini.lepas ni pg bandung or bali plak.kla.daa~

drive gojes

salam...

sy kembali lg.hahaha.ade satu entry dlm draft nk citer pengalaman pg padang, indonesia.baru masukkan gmbar.menulis belum lg.kena tulis cepat2.takut lupe.huuu.sebelum tu nk kongsi mengenai pengalaman bawak gojes kuning tu.berkat kena 'marah' ngan si die, sy kuatkan semangat nak beli keta n bawak keta.alhamdulillah...sekarang makin ok bawak keta.makin laju plak tu.hahahaha.dulu selalu tgk k.long bawak keta n pelik gakla kenapa die selalu marah2 biler keta lmbt bg signal n bawak terlalu slow.sekali biler sy dh drive ni...sy pun mcm tu.normal kot.ingatkn sy ni penyabar orgnye tapi tidak sebenarnye.betul jgak kate one of my lecturer.die ckp org drive ni senang marah,mengamuk kat dalam keta sbb biler drive kite berhadapan dengan satu benda je, stereng keta tu.kalau kena redah jammed, confirm xleh lari mana2 dah selain kena hadapi jugak situasi tu.nak marah pun takat situ jela.hehehe

ingat lg beberapa bulan lepas, b4 ade keta la.si die selalu tanye biler nak bawak keta, biler nk beli keta.serabut jgakla...sampai satu mase tu di restoran tut tut tut...sy kena 'basuh' ngan si die.bukan kena
marah tp mcm nasihat.terasa kot.sedih berhari-hari.lpas tu sy nekad...terus ckp dlm hati "xpe...ak pun boleh bawak ketala...bukan x boleh".berbekalkan semangat dr tu la sy start survey keta, buat kira2 n terus beli.padahal xpndai lg bawak ni.huhu

biler pk balik, ok jgk kena marah dulu.hehehe.skrng dh boleh drive...untuk kesenangan diri sendiri.thanks my dear ^^.

*bumper mengalami kecederaan ringan*

2 bulan lebih sy bawak gojes kuning tu, pada satu hari yg kurang bernasib baik, keta sy kena langgar dr belakang...seterusnya keta sy langgar keta depan.mase tu baru beberapa minit lepas keta dibasuh.mmg sakit hati.baru je nk pg jumpe parents sbb mase tu abah n ma ade di kajang, umah uncle.seminggu sy down.bumper pecah, number plat tercabut.nasib baik claim insurans keta yg langgar tu.

*tuan gojes kuning*

mase kejadian tu mmg menggigil tgn.suara terketar-ketar.tp sy kuat,x nangis pun.hehehe.satu pengalaman yg xleh dilupakan.start dr tu, sy agak fobia biler keta belakang dekat ngan keta sy.sekarang, sy dh boleh senyum kembali.walaupun gojes sy x mcm dulu, tp sy tetap syg gojes kuning.

kla.itu aje.daa~

Wednesday, September 26, 2012

selamat hari lahir, abah

salam...

26 september 2012, genap 50 tahun umur abah kesayangan sy.masih muda remaja gitu.makin bertambah umur, makin hensem abah.hehehe.hipotesis telah dibuktikan oleh sy sendiri.dulu, sy agak manja ngan abah.tp biler dh jd anak dara ni, kemanjaan tu berkurang sedikit.kalau call ma n tetibe abah yg angkat, mesti corak perbualan yg sama tapi kalau hp tu ma yg angkat confirm bnyk benda nak citer.sy rase itu normal bg anak perempuan biler bercakap dengan abah sendiri.

walaupun abah sy ni pendiam orangnye, tp sy tetap syg abah sy.siapa x sayang ayah sendiri kan?selama sy hidup ni, hampir kesemua yg sy nak, abah akan tunaikan.segala pemberian drpd abah mesti menyentuh jiwa ini.sy masih menyimpan al-quran yg ade tajwid, pen pilot yg dh kehabisan dakwat, tafsir al-quran dan segala macam lg benda yg abah berikan kpd sy.

pengorbanan abah terlalu besar.sy x mampu membalasnya.hanya dengan kejayaan dan doa yang mampu sy buat untuk balas segala kebaikan, kasih sayang, pengorbanan, tunjuk ajar, nasihat drpd abah.kdng2 kite terleka, sibuk dengan kerja n study sampai abah rindu suara atau rindu nak tgk anaknya sendiri...sy harap sy x jd mcm tu.huhu...


abah, selamat ulang tahun kelahiran yang ke-50.semoga abah terus dipanjangkan umur untuk muni berbakti pada abah.semoga Allah sentiasa limpahkan rezeki buat abah dan diberi kesihatan yang baik.abah adalah abah yang terhebat di dunia.muni rindu abah.muni sayang abah.

Monday, September 17, 2012

kembali bersiaran

salam,

emmm.dh bape bulan x update ni?marah pd diri sendiri sebab jarang update.mood nk menulis asyik on off.mood bace blog orang lain yg asyik on jeee.nk update kisah diri sendiri.walaupun bnyak bnda berlaku,sy akan share ape yg diingat je.hehe.


pertama, alhamdulillah...sy bergelar pelajar lgi.degree sudah.master akan konvo bulan 10 nnti.sekrng tgh sambung phd plak.bidang yg agak berlainan tp itulah yg dinamakan cabaran.doakan sy berjaya siapkan phd ni dlm mase yg minimum...x nk maximum.=)


kedua, sy masih lg menjadi felo di kolej keris mas,ukm.felo silih berganti tetapi sy masih di sini.menjalankan tanggungjawab sebaik mungkin.inysaAllah.

ketiga, smbil study sy juga keje dengan prof kesayangan.x lain x bukan prof dr mansor mohd noor.hehe.thanks prof.bnyk juga projek yg kena handle tp yg berkaitan sy punye research x start lg.hahaha.


keempat, masih lg single.=)...hahaha.single ni maksudnye lum kahwin lglaaa.menunggu si die yg kat atas ni.insyaAllah ade jodoh...adela.kan?

cukup setakat tu kot perkembangan skrng.haaa.satu lgi 21 hb smpai 25hb september ni sy akan ke padang, indonesia.trip bersama felo-felo dan juga jaksa kkm.terasa cepatnye mase berlalu.x terkejar sy dibuatnye.huhu.semoga sy terus tabah meneruskan perjuangan untuk capai cita-cita sy.amin...

okla.itu aje.daa~

Wednesday, July 25, 2012

relakskan rambut

Salam...

salam ramadhan utk semua.teringin nak update sbb ade story ttg sy.hehe.hari ni dlm sejarah sy pg buang duit utk rambut lg.asyik bdn je yg dpt treatment, kali ni rambut plak.sy pg buat hair relaxing.sy x pilih rebonding sbb sy xnk terlalu lurus n rambut jd kering.dh tgk beberapa review, so sy pilih relaxing.mcm biase, sy pg mico salon yg kat depan pkns bangi tu sbb sy dh mmg jd regular customer kat situ.service mmg tip top n salon ni pkai produk loreal.

satu lg yg best, ade bilik vip utk yg bertudung.sy pg dlm pkul 2 lebih mcm tu, ingatkn kejap je buat tp punyalaaa lame.pkul 6 baru siap.lepas siap semua, senyum lebarla sbb rambut dh cntik.hehehe.berbaloila sbb ade treatment sekali.

*produk utk rambut lurus,khas utk rebonding/relaxing*

harga buat relaxing ni ikut produk ape yg dipakai n panjang rambut mcm mane.kalau loreal mahal sikit jela.pastu kalau nak beli shampoo, conditioner khas utk rmbut lurus kena tambah lg duit.^^ rambut dh ok, lepas ni buat medi n pedi la plak.syok jgak tu...kla.itu aje.daa~

Tuesday, July 10, 2012

hotel istana

salam...

dh lame sebenarnye nak citer hotel ni.tp biaselah...tuan punye blog ni ade masalah skit.nasib baik citer jgak ni seblum terlupa.ade bengkel kajian panel 2 di bengkel ni.biase buat kat hotel equatorial tp kali ni nak tukar suasana kot.masuk2 je bilik ternganga jgak la sebab bilik luas.siap ade ruang tamu lg.rupenya yg booked bilik lain.yg dpt bilik lain.sebabnye bilik tu dh penuh.untunglaaa.meh layan gambar...





kan best kalau duk dalam bilik je memanjang.haha.xleh2...kena pegi bengkel.tu tujuan utama.mknn pun best.siap ade org tu bg explaination tiap2 satu stesen makanan.x pnndai nak bg rate hotel ni.yg penting selesa n best.

kla.daa~

Wednesday, July 4, 2012

birthday boy

Salam...

4 julai 2012.genap 24 tahun umur si die yg tersayang.muda beberapa bulan dr sy.hari ni mencatat sejarah sebab dalam mase 6 tahun lebih kenal, ni first time sy celebrate birthday die on the day.biasenya mesti lewat sebulan atau beberapa hari atau beberapa bulan sebab dulu duk jauh.hehe.pg2 lgi tersedar terus istighfar sebab takut lambat.haha

siap2, terus beli kek fevret die.emmm.fevret kami sebenarnye.sampai2 depan umah die boleh time sy call die ckp baru bgn, padahal dh call 30 minit b4 smpai.tp rupenye si die dh siap.saje je.lpas tu gerak ke sunway pyramid sbb nk makan.kami mkn kat pizza hut.order bnyak giler.mmg kenyang smpai berebut nak masuk toilet.=_="


lepas jalan2, dahaga plak.minum air kat chat time.sedap!n teruskan misi mencari hadiah utk si die.sy belikan si die sandal kat al-ikhsan.harap si die suke.balik shah alam n mkn kek kat tasik umah die.org lain jogging, kami plak bina lemak.haha.siap ade burung gagak lg mintak makanan.kureng asam betul.ooo...si die dh pndai nak gurau2 ngan sy.die pg sorokkan selipar baru sy.huhu.ntah biler die sorok pn xtau.dlm hati dh sedih dh ni.sapela plak amik selipar tu.


epi sgt ari ni sebab dpt epikan si die.satu je terkilan sebab sy x smpat beli kad besday utk si die.huhu.busy la katakan.hehehe.maaf ye.

mir, selamat hari jadi.semoga mir terus dilimpahkan rahmat oleh-Nya, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, capai cite2 mir.i always be with u n i love u so much^^.


xleh tulis panjang2 sbb nk simpan ayat tu dalam kad besday.hehe.kla.daa~

Sunday, June 24, 2012

jangan!

Salam...

x perlu nyatakan ape yg berlaku tetapi sy sedang marah sekarang.blog menjadi mangsa...

jangan ingat biler ko tahu semua, ko bagus!
jangan ingat ko sorang aje nak perfect sedangkan org lain pun nak benda yg same!
jangan nak tanye aku buat ape sedangkan ko x penah attend program aku!
jangan ingat ko ade segala-galanya, ko hebat!
jangan nak jeles biler tgk org lain hidup senang!
jangan nak perlekehkan org lain nnti kena btg idung ko sndiri!
jangan nak malukan org lain sedangkan ko x tahu ape2!
jangan ingat biler ko dh capai tahap tinggi, ko lah manusia perfect!
jangan nak perbodohkan orang lain, nmpak ko lg bodoh!
jangan pertikaikan hak org lain!
jangan, jangan dan jangan!

tolong jaga skit mulut ko yg xde insurans tu sebelum org lain naik menyampah dgn ko!
ak malu kenal org mcm ko...

sekian, terima kasih...

Tuesday, June 5, 2012

cincin kesayangan

Salam...

dh 2 ari mood keje xde sgt sbb bos besar xde.pg hawaii,ade conference kot.semlm lpas tahu prof xde terus start keta pg alamnda.tgk movie snow white n the huntsman.layan gak citer ni.best.yg x berape best bile sebelah kiri ade couple yg buat adegan sndiri.huhu

oh.bercerita pasal cincin.memandangkan skrng musim cuti sekolah,ramai kenalan sy dh tunang n khwin.tahniah buat semua.kebanyakan majlis sy xleh nak attend sbb x blik kg.masih setia di ukm.mlm esok balik kg sbb jumaat nnti tikah kahwin.tinggal sy x khwin2 lg.hehe


eh.melalut lg.pasal cincin ni sbnarnye sy beli sndiri.mase tu harga emas agak turun so pg beli ngan k.long.puas hati biler dh ade cincin.blhla menyamar dh jd tunangan org.haha.xde keje.first time ade cincin emas.k.long yg b'kenan cincin ni tp sy x suke sgt sbb agak besar.tp last2 berkenan jugak.

kla.sambung wat keje.daa~

Sunday, June 3, 2012

untuk rambut saya

Salam...

malam ni nak kongsi produk yg sy gune untk rambut sy.mmg dh setia ngan produk ni lpas wat treatment kat salon mico depan pkns.salon ni gune produk loreal n redken.mmg puas hati.sy gune produk loreal.dr syampoo,perapi n leave on treatment.same je semua.hehe.sy mmg mcm ni,kalu dh suke satu produk tu mmg semua nk beli.mcm juga skincare...dulu pkai cetaphill skrng dh try nano white.

kalau ikutkan mmg produk dr salon x sama dgn ape yg ade kat pasaran.tp sy xtau mane nak cari.harga pun blh tahan.hehe.skrng nk kena cut budget buat simpann utk masa depan.nak smbung study lg,duit keta,duit utk khwin...haha.

ari jumaat nnti nk blik jerteh.attend tikah nye majlis perkhwinan.excited!tp sy xnk mintak cuti sbb save cuti utk ma n abah.nak bawak dieorng jalan2.yeah!

kla.itu aje.daa~

Thursday, May 31, 2012

hotel melia kuala lumpur

salam...

mugkin kenalan sy xtau yg link blog sy dh b'tukar name.dulu letak jezebelbutterfly tp skrng letak umsyuhada.blogspot.prefer to use my own name.oh b'cerita pasa hotel melia ni.sebenarnye ade bengkel lrgs kat sini.dr hari jumaat sampai ahad lpas.pg dgn miss gojes.first time masuk bndar kl smpai sesat2.pastu jammed plak.

hotel ni betul2 depan berjaya times square.syok jgak.mlm2 jalan di bukit bntang.tgk mcm mane kl ni kalau malam.pengalaman baru.mcm2 ragam manusia ni.hotel ni sy x berape pasti berape bintang tp rasenya 4 kot.mari kita lyn gmbr2.gmbr mknn xde sbb sy fokus mkn.haha





selesa la hotel ni.bab toilet yg x berape b'kenan.hehe.kla.itu aje.daa~

p/s: lg 7 hari lg my bestfren nak kahwin...

Wednesday, May 23, 2012

Monday, May 21, 2012

tiada tajuk

salam...

mood tuan empunya blog ni untuk menulis, membebel, meluahkan perasaan xde lg.tunggulah biler cik mood tu dtg lg.nak kate busy dgn keje xde la busy sgt.ntah.xtau kenape.

kla.daa~

p/s: x penah taip entry sependek ni.hahaha

Saturday, April 21, 2012

kerja dan kerja

Salam...

tetibe je setting blog ni dh berubah.ke sy yg lambat ni.xpelah, same aje.asalkan x memeningkan kepala sudah.dh lame x update sbb lpas balik dr rumah ari tu ade bengkel n kena pg uum pastu bengkel lg.pastu analisis lg.busy ooohhh.hehe.biaselah ade mase busy ade mase xtau nak buat ape.

semlm sy attend dinner kolej.semlam junior night.mlm ni plak senior night.best sgt dinner semlm.makanan sedap n persembahan mantap.tahniah buat felo penasihat, jaksa n ajk2 yg terlibat.berkat usaha semua pihak.alhamdulillah.

eh kejap, tajuk entry pasal kerja.hehe.citer pasal keje mmg x hbis tp yg penting sy enjoy ape yg sy buat sekarang.org2 yg mulut busuk tu sy xnk amik tau.hehe.asalkan sy happy, sy teruskan jugak.yeah!be positive.kan?kan?kan?...mengada la plak.hehe

satu aje yg sy pegang skarang, buat keje mestilah ikhlas...bukan nk pk duit aje.kena balancela.ni keje x buat tp pasal duit no. 1.cukup anti ngan org mcm ni.hope sy tidak t'golong dalam org yg mcm ni.bagi sy, buat aje keje dulu.buat smpai kite pun rase puas hati.lepas tu dapatla habuannya.kite x tahu rezeki kite mcm mane.

dah hbis nak bebel.nk rehat kejap.ngantoklaaa.daa~

Wednesday, April 4, 2012

rindu keluarga saya

Salam...

rindu my family.ma, abah, k.long, aqil, muhd, abe long n lain2.nasib baik hari khamis nnti balik jerteh.blh lepaskan rindu.nak main ngan aqil si budak yg selalu meragam time mumu die balik.sedih betul!

bawah ni la anak sedare sy, AQIL.baru ade sorang ank sedare.'k.long, biler nk tambah bil.ank sedare mumu?'hahaha.

td mase lunch hour kluar kjap pg alamanda sbb nk cari botol susu aqil.yg mcm dlm gmbr atas ni.punyelah susah nk cari.kat mid xde yg mcm k.long nak.td pg parkson, nasib baik ade yg lebih kurang yg k.long nak.beli smpai 4 botol.hehehe.

kla.update kejap.nk smbung wat keje.w'pun aqil asyik meragam time mumu balik, mumu tetap syg aqil.^^

daa~

Monday, April 2, 2012

nuffnang

Salam...

hari sgt penat.hari isnin adalah hari segala timbunan kerja.hehe.hari ni prof dh masuk ofis.tp prof x sihat.batuk2 n demam rasenya.get well soon ye prof.perubahan cuaca agaknye.

just nk share pndapat mengenai nuffnang.blog sy mmg sy x letak ape2 iklan nuffnang sbb sy rase blog sy hnyalah catatan mengenai diri sy, pengalaman n segala-galanya pasal personal life sy.bukan mahu mendabik dada, tetapi sy rase x relevan utk sy letak segala mcm iklan kt blog ni.hehe.rase mcm serabut n takut nnti sy menyampah tgk.

mmg ade jgk blogger yg cerita pasal diri die je yg letak nuffnang ni, tp itu die.setakat ni, sy x b'minat lgla.walaupun org ckp hnya dgn upkn entry tiap2 hari atau tiap2 jam, dh dpt ribu riban sebulan, tp sy ttp x b'minat sebab sy x selalu sgt update blog.bile ade mood rajin, bru update.yg ke-2 mmg sy x minat bnda2 mcm ni.ingat!ni pendapat dr diri sy.lain org, lain ragamnya, lain buah fikirannya.

yg ke-3 sy takut niat lain plak.tulis entry baru tiap2 masa hnya utk dptkn duit.xnkla jd mcm tu.biarlah semuanya b'laku atas kerelaan sy.dgn suka rela, dgn tenang, dgn suka hati diri ni je nk tulis ape2.

lg satu sy x berapa tahu sgt pasal nuffnang ni.fungsi die ape sebenarnye, semua x tahu.so, baik sy buat x tahu aje.hehe.kla...xnk org panas hati pasal entry ni.

x salah pun sape2 yg buat iklan nuffnang tu.up to u kan.ur blog...just my opinion.daa~

Sunday, April 1, 2012

miss gorgeous

Salam...

entry kali ni nk perkenalkan harta terbaru sy.hehe.name diberi miss gorgeous.name manja miss gojes.name glemer...emmm.ntah.haha.alhamdulillah.salah satu impian sy sudah tercapai.terima kasih kat ma n abah sy yg telah sponsor duit downpayment.kalau x, x merasa jgk sy nk beli keta ni.macih ma.macih abah.

pg amik miss gojes pg sabtu, pastu terus ke umah abe (my uncle).start masuk kedai tu dh nmpak miss gojes, terus berdebar-debar (petanda jatuh cinta.haha), abe terus parking sebelah.hehe.sy x drivela sbb jalan highway.hehe.amat berpuas hati dgn teknologi yg ade.yg pnting ade gps n ciri2 keselamatan yg ok.

*miss gojes*


bahagian dalam x amik gmbr plak.lgpun malas.hahaha.ala, same je dlm template.hehe.disebabkan semlm sy x drive, maka hari ni pg2 dh bgn sbb nk biasekan drive miss gojes ni.mule2, round dlm ukm, pastu kluar ke gmi plak.berlaku due kesalahan kat jln ni sbb sy x nmpak bumper.main langgar je smpai bunyi b'gesel.terus sedih.huhu.n salah masuk lorong sbb x perasan ade kon.patutla ade mak cik tu naikkan lampu keta die kt sy.hehe.maap m.cik.serius x perasan n x nmpak.nasib baik xde keta sgt mase tu.

lepas round2 tu, terus pg mcd pkns sbb nk beli breakfast kat situ.nasib baik jgak sbb elok aje masuk terus ade parking.hehe.pastu terus ke umah sewa baru pe'jah.sblm ni sy x yakin nk menempuhi roundabout, tp td alhamdulillah ok.lepak2 umah pe'jah, n lpas hbis melodi pg econsave plak sbb nk beli barang2 skit.pastu sy terus balik ukm.

kdng2 sy t'pikir jgk.sy ni x mahir lg nk drive, terus rase napelaaa x beli keta second hand je.tp xpela kan.nak mahir kenala selalu drive.kan?kla...itu aje pengalaman hari ni.daa~

p/s: thanks pe'jah teman ummi n pouch hp tu.thanks!

Friday, March 30, 2012

minat+keinginan

Salam...

hari ni fokus betul buat keje kat ofis KITA sbb nk siapkan key in questionnaire.so, weekend ni xdela buat keje bnyak.blh relax2.hehe.esok nk pg amik keta.yeah!excited nk jumpe miss gojes tu.

ok.berbalik kpd tjuk entry kali ni.just nak share my opinion mengenai sambung belajar.normalnye, kite akan masuk alam persekolahan dulu kan.dr tadika, sek.rendah, sek.menengah.pastu ikut minat/rezeki masing2 la kan.sama ada sambung pg oversea, matrikulasi, diploma ataupun mmg x smbung dah.kalau sy, rezeki sy pg matriks dulu, kat changlun, kedah.

dh hbis setahun matriks, mintak u plak.rezeki sy masuk ukm dlm bidang statistik.then, mase final sem degree, sy apply utk smbung master dlm peningkatan kualiti n produktiviti.semua tu ats pilihan sy sendiri.b4 smbung master tu ade jgak dpt interview keje di bank n lecturer pakej di uitm.maybe bukan rezeki sy utk keje.yg lecturer pakej tu sbb sy disarankan habiskan master dulu.

alhamdulillah, sy dpt jga habiskan master sy w'pun bnyak cabaran dn dugaan.pengalaman keje yg sy ade hanya menjadi gra selama 8 bulan.mase sem 3 tu sy dh fokus tesis.dan sekarang, rezeki sy juga utk keje ra di KITA.atas pelawaan prof di KITA tu sbb die penyelia ke-3 sy mase buat tesis master.dn prof jugak sarankan sy sambung phd di KITA sambil keje dgn dia.

setelah berfikir n tanya pendapat org2 di sekeliling sy, sy mmg nak sambung lg study tp kali ni bidang berlainan la.kalau dh siap proposal nnti n hntr permohonan n dpt tawaran, barulah sy officially smbung phd.skrng ni tgh keje lg.hehe.kdng2 kan sy t'fikir x sangka sy boleh smpai tahap mcm ni.

pengalaman keje sy hnya sebagai gra atau ra, dalam ukm.bnyak bnda yg sy belajar.so, sy rase minat sy lebih ke arah penyelidikan.x ada sesiapa pun yg suruh sy smbung ni atau sambung tu.semua yg sy buat selama ni atas keputusan dr sy sendiri.risiko pun akn sy tanggung sendiri.sebab selagi ade minat, selagi tu lah kita akan berusaha mencapai ape yg dicita-citakan.

dulu2, cita-cita sy nak jd dr.hehe.pakar bedahla, pakar sakit puanla.tu la antara cita2 yg sy jwab biler cikgu tanya.skrng, cita2 sy nak bergelar doktor jugak tp doktor falsafah la.hehe.amin.semoga semua ni dipermudahkan oleh-Nya.

so, nak sambung belajar ke, nak keje dulu ke, tu semua atas minat kite mcm mane.kalau minat, mmg nak mcm tu, mmg kite akn usahakan habis-habisan.xde keburukan utk kedua-duanya.atas individu tu lah nak menilai mcm mane.doa pd-Nya, mohon tunjukkan ape yg t'baik utk kita.insyaAllah Dia permudahkan segalanya.

kla.itu aje utk hari ni.selamat malam.daa~

Thursday, March 29, 2012

evening primrose oil

Salam...

hari ni mari bercerita pasal kesihatan.heee.sy baru try EPO ni sbb sy ada eczema.salah satu kebaikan EPO ni adalah untuk melegakan eczema.sy makan EPO jenama Appeton.beli kat farmasi.2 biji sehari.biase sy mkn b4 tido.perubahan yg sy nmpak, warna kulit muka sy yg b'tompok kesan eczema mula b'kurangan n kulit lebih halus sikit.hehe

ade bnyak lg kebaikan EPO ni tp untuk masalah wanita la contohnya mcm haid x teratur.sy x penah makan ape2 makanan tambahan, kecuali masa kecik2 dulu kot.mcm vitamin C.hehe.so, skrng ni kan umur makin meningkat, bolehla try cari supplement utk bdn kita ni.

gmbr EPO yg sy makan malas nk upload.hehe.try google, confirm nmpak bayangannya.heee.dulu sy selalu nk try vco catalyst n mcm2 lg produk tp x t'beli lg.skrng baru nk manjakan kulit muka n badan.

kla.itu aje utk hari ni.daa~

*esok x masuk ofis sbb nk kluar.*

Wednesday, March 28, 2012

proses pembelian kereta

Salam...

semoga terus update blog tiap2 hari.hehe.amin.nak kongsi proses yg sy lalui utk beli keta.1st sy n family uncle di Kajang pg showroom perodua sbb mmg target nk beli myvi tp xtau nk beli yg mane.sebabnye...k.long dh pakai proton, so sy kena pilih perodua.motif?supaya nnti abah boleh gilir2 pakai keta abah, k.long or keta sy.=)

sy pg survey 2 tempat di Kajang.harga keta totally sama cuma yg bezanya adalah free gift yg akan dieorng bg.lepas dh pikir2, tgk2 template, dgr penerangan dr salesman perodua, sy pilih untuk berurusan dengan en.b.hehe.lepas tu pilih nak byr down payment berape n budget tiap2 bulan mcm mane.kalau nk senang, boleh aje pg website perodua sbb ade loan calculator kat situ.

lepas dh pilih keta, tempat nk berurusan, pilih nk pkai skim ape.sy amik skim siswazah sebab proses utk loan lulus senang sikit n tanpa ade penjamin.sales tu uruskan loan sy dengan bank islam n sy kena sediakan sijil2 yg diperlukan. pastu tunggu smpai pihak bank luluskan loan tu.

lepas dh lulus, kena sign agreement plak.oh lupe...kalau sesiapa nk booking nombor cantik boleh mintak tlng salesman tu jgak.sbb sy nak no. yg tertentu, so sy bayar rm250 utk booking no.plat.mase sign agreement, sy kena byr duit insurans utk loan n settle.dh settle sign agreement, sy byr down payment melalui bank draft.so...tu aje kot.sekarang tgh menunggu kereta.hehehe

antara free gift yg akan sy dpt adalah:

-tinted
-smart tag n touch n go (ini penting!)
-payung
-steering lock
-minyak penuh (mesti!) hehe
-hadiah misteri (barangan perodua kot)

actually sy x berapa nak mahir lg bawak keta tp kena beranila.sbb dh lame sy x bwk keta.balik rumah pun bawak slow2 keta k.long.keta pilihan sy adalah myvi SE 1.5 auto.kaler kuning.hehe.kenapa kuning?sbb lain drpd lain, nmpak sporty n smart.kenapa auto?hooo.mestilah sbb keta manual sy fail.nnti mcm naik keta kuda.

thanks to my parents sbb bayarkan duit down payment.hehehe.thanks ma n abah.klaa itu aje.daa~

Wednesday, February 22, 2012

sudah 24 tahun

salam...

hari ni 22/02/12...genap usia sy yg ke 24.tua ke?rase mcm emmm.tua la jgk.hehe.tp xdela tua sgt.kan?thanks pd semua yg wish.thanks to si die yg beli kek utk sy hari ni.dh lame x menulis di blog.rase mcm kekok n kering idea.o_O"

citer pasal p'kembangan t'baru diri ini.alhamdulillah...setelah 1 tahun setengah,sy dpt siapkan master sy.skrng dh start keje skit2 di KITA,ukm.insyaAllah...jika tiada apa2 halangan,sy akn further lg study ke peringkat seterusnya.doa-doakan semoga sy makin kuat semangat,makin kuat berusaha utk capai cita2.amin...

bersyukur pd-Nya krn sy dikelilingi org2 yg menyayangi diri ini.menyokong ape yg sy lakukan.terima kasih.dlm mase t'dekat juga ingin membeli sebuah keta utk kemudahan diri sndiri.hehe.kalu ade rezeki lebih.insyaAllah~

dh umur 24 ni,soalan femes--->"biler nk khwin?, biler nk mkn nasi minyak ummi? dn bla...bla".hehe jawapan sy--->insyaAllah,perancangan ke arah itu ade.tunggu biler due2 dh stabil skit, maka adela jemputan nnti.lgpun sy dn si die dh lame kenal.semoga jodoh kami ade.

okla.dh ngantok.daa~

Tuesday, January 24, 2012

hati dan perasaan

Salam...

terasa ingin mencatatkan sesuatu kat blog ni.tgh blur, sedih, rindu, tension...segala mcm perasaanla...saya rindu rumah.hampir 3 bulan x balik.last balik raye haji ari tu.rindu masakan ma.rindu nk dgr suara abah ngaji.rindu nk b'cerita ngan k.long.rindu nk b'gaduh remote tv ngan muhd.rindu aqil...agak2 die knal lg x mumu die ni?huhu.x t'tahan dah.smpai jd t'lalu sensitif skrng...air mate tu mcm air hujan plak.org lain blh nmpak luaran je, dalaman pulak...hnya diri ini memahami.

biler dh nk hbis master ni...cabaran keje pulak.dh start apply.kalu ade rezeki adela...tp b'sediakah sy ni utk masuk alam pekerjaan.t'lalu bnyak p'soalan skrng.pressure pn ade gak.org lain senang2 je nak suruh kite ni jd mcm ni, keje ni...tp sape yg nk buat semua ni.diri ni jgk...bgilah peluang utk sy mencabar diri ini menempuhi alam pekerjaan. jgn t'lalu meletak harapan yg tinggi...sy hnyalah manusia biase.ade kekurangan ade kelebihan.

kdg2 hati ni rase sesuatu yg x dpt diungkapkn...kalau nk luah...buruk padahnya.hmmm. gangguan emosi yg agak teruk. hnya kepada Dia, dapat mengadu...

permudahkanlah segalanya...amin

Friday, January 13, 2012

sabar

Salam...

eh.entry first utk tahun 2012.bolehla.masih januari.belum lg disember.hehe.tgh struggle siapkan disertasi sy.harap dpt hbiskan master sem ni n tunggu konvo je.huhu.amin.sejak bulan 12 lg asyik duk jd burung hantu.hehe.xpela...susah sekarang,senang kemudian.^^bnyak bnda x story kat blog sbb xde mase.hahaha.sblum ni ade aje mase tp buat bnda lain.tu la kan, cari pasal lg buat kerja last minute.amikkk...mmg tension.next week 19hb present tesis, 20hb present paper, 26hb dh kna hntr yg jilid.

menaip dalam blog pun rase mcm ikut gaya ukm.hehehe.tp kan ade ke org duk jenguk blog ni???tuan blog aje selalu tgk blog ni sbb nk tgk entry baru yg sy follow.hehe.update mls tp rajin bace blog org.klaa.nak sambung menaip...daa~