Thursday, January 27, 2011

dugaan datang & pergi

Salam...

minggu ni minggu yg amat m'beri tekanan pd diri sy.dengan assignment, keje, program2 n masalah peribadi.semua masalah ni sy blh control lg tp kalu bab peribadi n family...susah.betul la peribahasa yg sebut pasal mulut manusia tidk blh ditutup.biler ade bnda yg x betul smpai kat telinga my lovely mom.itu yg buat sy bengang!.kalau pun itu gurauan semata-mata, itu t'lebih sudah.I can forgive it but I will never 4get.

*tension dlm kecomelan*

setelah ketensionan melanda diri, dlm kepala duk pk spa je.bestnye kalu pg spa.relax 1 badan.n kebetulan plak kat pusanika ade bukak booth spa.tp utk muke,kaki n tgn jela.yg simple2.amik kau.sy pg 2 ari spa tu.hehe.1st day pg wat foot spa.hbis kikis segala dead skin.lembut tapak kaki.1st time buat.

2nd day plak, dh book nk wat manicure & pedicure.1st time jugak buat.n ade lg mase b4 kelas, terus try wat facial treatment.sempat tdo kejap.hehe.mood pn kembali ok n leh gelak2.balik umah esok, sy nk pg spa utk body plak.syoknye.pg yg murah2 je.hehe.save budget.

*fakta sebenar: ini bukan kaki n tgn sy^^*

minggu ni jugak kolej adekan 2 program.1st Chinese New Year Festival n ESZ.mlm ni ade majlis penutupan esz.hope semuanye ok.

kla.daa~

p/s: semua pics from google.

Saturday, January 22, 2011

blur~

salam...

ari ni, sy baaaaaaaannnnnnnyyyyyaaaakkk buang mase.huhu.mase b'lalu begitu pantas.tp satu habuk keje pn sy x wat.keje bnyak.tp buat2 xde keje.hehe.sy xde mood.biler xde mood.sy online.biler online selalu nmpak bju lawa2.biler nmpak baju lawa2, maka nafsu utk b'shopping mkin tinggi.oleh itu, langkah selamat,jgn bukak profile2 yg jual baju buat sementara waktu.biler sy dh kembali normal, bru leh tgk baju lawa2 lg.hehe.

nak letak 1 gmbr yg diedit oleh pe'jah.thanks^^

*abaikan mimik muke yg mcm ape ditambah pula pipi yg gemuk!*

k.daa~

Friday, January 21, 2011

mood:happy

salam...

ari ni (20/01/2011) cuti kan.owh.sgt best.disebabkan hari ni cuti maka sy keluarla b'sama si die yg jauh di mata dekat di hati.hehe.dulu kan kami ni long distance love.biler sy 3rd year barulah dekat sikit.smpaila sekrang.

ari ni, kami pg alamanda, putrajaya je.sebab dekat n mahu menonton citer khurafat.sy dh book tiket utk 4 org.kami, shira n pe'jah.baru best tgk ramai2.citer ni bg sy, amatlah menakutkan, menyeramkan, memeranjatkan.best mmg best.tp yg x best kalu bab suspens je sy terus tgk melalui celah2 jari.so, x nmpak 'benda' tu jelas.hahaha.penakut tp suke tgk citer seram2.

n boleh plak tu, si die gelak2 tgk sy, pe'jah n shira ketakutan.masing2 dh merendahkan bdn, tutup muka, pusing kanan, pusing kiri biler bab suspens.huhu.kalu sape2 yg menyukai citer2 yg mcm ni silelah ke panggung wayang b'dekatan utk menikmati kesuspensnan citer ini.

agenda seterusnya adalah b'gambar.yeeaahh.D90 sudah ditgn, ape lagi.mari b'posing.hehe.tempat 1st, x lain x bukan laluan yg ade buluh2 tu.xtau name tempat tu.yg kat luar alamanda.bnyak juga adegan yg diambil.mahu lihat bnyak2, silelah terjah gmbr di fb sy.hehe.

seterusnye, pg ke bridge kat putrajaya.b'gmbr lg.rase mcm b'baloi ade D90 ni.puas hati.bnyak lg gmbr.tp x larat nak upload kat sini.nnti 1 page penuh ngan gmbr.ish.xnkla.

penat jugak eh amik2 gmbr ni.hehe.nway, sy suke sgt gmbr di bawah ini.sebab si die ni amat susah buat muke mcm ni.comel.haha.

kla.mahu tdo.ngantok.daa^^

Monday, January 17, 2011

oh kulitku...dan selendang~

Salam...

ari ni sy agak kepeningan di bilik gra.terus tangkap lentok atas kerusi n xleh tahan lgi, terus tdo kat surau.kul 4 lebih siap2 pg kat kedai penerbit ukm.beli buku Dr.Zainol.hari ni muke sy gatal2.asyik nak garu je.n timbul merah2.baru dua hari sy try produk Clinique.muke sy dh jd mcm ni.hehe.tu la gatal sgt pg beli produk tu.sy beli mase grooming ngan Clinique sabtu ari tu.1 pack kecik yg ade cleanser, toner n cream, RM40.

rase mcm murahla sbb biase kan produk ni mahal.lepas ni sy kena pakai balik Cetaphill.pencuci yg paling ok utk kulit yg sensitip mcm sy ni.dr kulit kepala, muka, bdn semua sensitip.ish2.xleh pakai produk sebarangan, kalu x hbis.

sy penah pg jumpe Dr. n die ckp kulit sy ni kering.ade eczema.kena pakai Cetaphill utk muke.bdn plak kena pakai sabun yg ph die 5.5.contoh t'dekat johnson's.kalu kepala, sy kena pakai krim bg ilangkan kegatalan.tp syampoo sy ikut suke je pakai.

utk kulit badan, sy try produk palmer's cocoa butter formula.okla.kulit jd x kering.huhu.susah kan kulit sensitip ni.haa.lg satu, sy xleh langsung pakai jam b'tali besi.nanti gatal.pkai jam b'tali leather je.dulu, sy xleh pakai kerongsang, nnti gatal2 bawah dagu tu.sekarang dh ok skit.mungkin kulit sy dh behave.hehe.

hari jugak, mase pg jalan2 kat pusan, sy belikan jubah ke-2 utk ma.pe'jah beli selendang.bnyak plak tu.sy plak beli inner cotton awning je.kaler itam.dh lame x pakai selendang.dulu pakai jugak, sekrang dlm locker xde langsung selendang.simpan kat umah.asyik pakai tdung bawal, syria atau tudung awning.

sbb saye dh x selendang:
-x pandai nak lilit2
-malas nak lilit2
-melecehkan biler kalut2 nak pg kelas

owh.itu alasan sy.tp rase mcm nk kumpul selendang lain plak.sbb td try selendang pe'jah, sperti gmbr di bawah.rase mcm ok plak.hehe.lepas ni borong selendang plak.=)

*terase pipi mcm nugget*

okla.setakat ini dulu.smbung lg.daa~

p/s: x sbr nk tunggu ari khamis^^

Saturday, January 15, 2011

movie & eating

salam...

ari ni sy xde mood.huhu.malas nak wat pape.tp update blog rajin plak ye.hehe.biasela tu.blog ni tempat sy meluahkan segala perasaan.b'kongsi cerite.xpe, kejap lg sy okla tu.dgr2 lagu ke.kan?baru smbung wat keje yg t'tangguh.

semalam, 140111.kami (sy, shira n pe'jah) pg jalan2 kat alamanda.nk tgk movie n makan2.beratur panjang giler.maybe malam weekend.punye b'baris movie lam kepala sbb takut habis.last2 tgk faster.asalnye nk tgk khurafat tp mcm penuh.tinggal seat depan, kalu ade pun yg midnight punye.ish.xnkla.kang ade yg x balik.hehe.

overall, movie tu ok.bestla.tp disebabkan 18++, maka t'kejut jugakla time tembak2.citer tu pasal someone ni yang b'dendam ngan org2 yg bunuh adik die.lepas kluar penjara die nekad pg bunuh semua yg t'libat kelar leher adik die.

*blurla plak.hehe*

b4 tgk movie ni, kami pg makan kat rasa.sy mkn wantan mee dry.my fav.sian pe'jah sbb kejar mase nk tgk movie lidah die x rase pape2 lpas mkn mee panas2.

*bju korea baru.=P*

hbis je tgk movie, terus pg mcd.makan eskrem.yummy.thanks shira, bawak kami pg jalan2.w'pun kami b'dua dh ade lesen keta tp kami xde keta.hehe.

kla.itu aje.daa~

Wednesday, January 12, 2011

tempat2 idaman kalbu

salam...

ari ni sgt penat.kelas pg n petang.kelas pg ok lg.bile ptg m'jelma, maka diriku t'sengguk2.hehe.tibe2 mahu b'kongsi 4 tempat yg mmg sy nak pg jika diizinkan.

1st, konpem2 la nk pg tempat pling indah ni lagi.Makkah n madinah.mase buat umrah b'sama family t'syg, masanye lebih kurang 2 minggu.so, kejap je.tempat yg paling tenang yg penah sy pg.tempat p'tama sy keluar dr Malaysia.tempat pertama sy b'cuti b'sama family.sgt best.kalau boleh, nak pg tiap2 tahun.kat madinah, sy suke pg semayang kat raudhah.mmg ramai.tp kalau dpt masuk, nikmatnye x t'hingga.kalu kat makkah, suke buat tawaf.dekat ngan kaabah.pg semayang dlm hijr ismail n semayang depan multazam.antara tempat paling mustajab b'doa.ari tu sy juga diberi peluang utk kucup hajaratul aswad walaupun hmpir sesak nafas.insyaAllah, pg sane utk wat haji plak.amin.

tempat kedua, korea!hehe.sperti kalian tahu.sy mmg minat sgt ngan korea ni.dr artis, bahasa, lagu, drama, pakaian dll.kalau dpt pg sane, teringin nk pg fullhouse, jeju island, istana2 lama, kedai pizza ayah junsu, kedai eskrim yoochun dn mcm2 lg yg x t'lintas di kepala.teringin nk merasa musim sejuk, luruh n bunga kat sane.nk main snow.hehe.dgr lecturer2 citer mase pg holiday korea, waahh...bestnye.pg honeymoon kat sane best jugak.ooppss.=P

*kalu ade salji, lg cntik*

ke-3, paris...hehe.romantic place.kalu dpt pg situ, konpem2 la nk pg eiffel tower kan.amik gmbar bnyak2.beli souvenir bnyak2.shopping.jalan2 kat park.owh.bestnye.

n last sekali, venice.mula jatuh hati biler tgk citer boys over flower.hehe.nk raound2 kat laluan air tu.nk beli mask.aaaaa.bilerla dpt smpai kat sane.

kalu dh keje nnti, simpan duit.nnti tiap2 tahun leh holiday kat tempat2 di atas.tp ade hati plak nk pg obersea.tmpat lam m'sia x hbis lg pg.hehe.kla.mahu makan.lapar.

daa^^

p/s:semua gmbr diambil dr google~

Monday, January 10, 2011

student, GRA and felo

salam...

entry kali ini akan b'kisarkan kehidupan sy di ukm t'cinta.hehe.sebagaimana sedia maklum, sy telah further study dlm bidang peningkatan kualiti dan produktiviti di bawah pusat pengajian sains matematik.sekrng sy sem 2.result utk sem lepas, alhamdulillah melepasi apa yg ditarget.syukur.utk sem ni sy amik 3 subjek.dn utk sem 3 sy akn amik lg 2 subjek.hope sy dpt fokus sem ni n dpt result baik2.

*nape kecik ek?*

smbil sy belajar master.sy juga keje sebagai general research assistant di bawah geran FRGS berkenaan roles of the third variables in analysing statistical relationship fuctions n ketua projek adalah dr. Nur Riza Mohd Suradi.dn di bawah projek ini juga, sy akan teruskan utk tesis sy bg sem 3 nanti n skop yg dikaji b'kenaan halal.


keje sy setakat ni adlh analisis data yg dr nak, buat paper, cari journal, pg workshop, masuk meeting dll.keje setakat ni ok.masih di tahap t'kawal.hehe.dn tiap2 bulan sy akn dpt gaji.best2^^.

dn yg ketiga, sy juga felo di kolej keris mas ukm.belum dpt surat p'lantikan dr ppp.tunggu dulu kot.start jd felo bulan 8 tahun lepas.dn bnyak juga program yg sudah dihadiri n dihandle: antaranye Kursus Kepimpinan Organisasi (KPO), hadiri meeting, pergi aktiviti kolej.

dn utk sem ni, bnyak program perlu dilaksanakan seperti TG2KM, ESZ, FESKAB'11, Dinner Kolej. buat mase ni sy sebagai felo penasihat bg pusat wacana ilmu.akan ade perasmian semula pwi. dn utk feskab'11, sy sebagai penyelaras sukan bola jaring w'pun dh lame x main.hehe.

tanggungjawab sy makin b'tambah.masa makin cemburu kat sy.sy kena pndai bhagi mase.hehe.hope sy diberi kesempatan utk melaksanakan tugas yg diamanahkan.insyaAllah.oleh itu, sekian dr sy.

daa~

uri D90

salam...

ari ni sy pg keje lewat sbb bgn lmbat sbb semalam tdo lewat sbb hbiskan tgk drama korea: marry go out all night.hehe.teruk kan sy ni?mentang2 x kisah masuk kul bape.sesuke ati nak pg ofis GRA kul bape.hehe.ok2.lepas ni x wat dah.dah malas nk tgk citer korea.sbb kalu sy dh start tgk mesti nk kena fokus hbiskan semua.kalu x, ape2 bnda nk wat x jd.huh.b'hantu betul.

*our D90*

ok.semalam, dengan rasminye kami (uri: dalam bhs korea) membeli DSLR nikon.hehe.kongsi2 duit beli D90.kamera t'hebat.lense die pnjang giler.sy x pg pun ikut si die beli.si die yg uruskan semua sbb sy x pndai bab2 gadget ni.sebenarnye die yg impikan dslr ni.dh lame.sbb b4 ni dh beli D bape ntah, tp yg second.sy suh die jual sbb nk beli yg baru.baru puas hati.maka, semalam kami dh ade dslr.x sbr nak b'gmbr.

b4 ni sy dh kamera.tp digital jela.olympus.pkai duit sendiri.hehe.tp dh mcm x best nk pkai sbb kalu mlm mesti blur2.sy plak x suke pakai flash sbb nnti gmbr mcm x real.huhu.

si die plak tgh belajar2 lg cmne nk pkai bnda alah ni.function bnyak kot.xpela.slow2.okla mahu smbung wat keje.actually sem ni sy hnya 3 subjek.kelas selasa petang n rabu pg n petang.so, sy kena keje ari isnin, khamis dn jumaat.

k.daa~

Sunday, January 9, 2011

[080111]

salam...

ari ni sy kuar ngan si die.hee~rasenye dh lame x citer pasal si die.x sempat nak citer kot or sbb jarang jumpe.maybe.sy pg s.alam.pg2 lg nek ktm ke pdg jawa.uish.ramai btul org kuar ari ni.x penah tgk org seramai ni.fuh.p'jalanan yg sepatutnye kejap je jd lame.sabar ajela.smpai je dh tengahari.terus pg makan nasi ayam sbb kami lapar n kami mmg kuat mkn.


lpas mkn terus pg giant.kat mane pn sy xtau.hehe.ikut aje si die drive.asalnye...sy nak beli 2 bnda je.breeze liquid n ...tp, dh t'beli mcm2.almaklumlah, biler dh tolak troli.sedap je amik barang2 masuk lam troli.tgk2...biler nak bayar, barang sy aje dh 3/4.barang die hnya 1/4.hrga total pn 2 kali gnda.aduss.tp si die ckp, biasela perempuan.msti bnyak nk kena beli.masalahnye cik abg, sy ni dh bnyak beli barang b4 ni.tiap kali kluar, ade je barang nk kena beli.huhu.


biler duit kami dh hbis skit kat giant, teruskn plak ke jusco bukit tinggi.mak oii...besarnye jusco kat situ.1st time pg.sy ni pelanggan ttp jusco...dn sy juga peminat setia jaejoong.mcm kebetulan plak.jayajusco vs jaejoong.haha.si die beli tshit.eh bukan tshirt.oh, teringat 1 p'kara.boleh plak jeans sy basah mase kat jj ni.terus xde mood nk jln2.si die pn ckp:jom cari jeans baru.hehe.sy pn ikut je.pg kat giordano.try punye try.b'kenan kat jeans ni.


hee.yahoo.si die yg belanja my jeans.yes2.jimat duit sy.thanks dear^^.n then...tibe2 kami lapar yg amat.beli sosej n ayam utk dimakan lam keta b4 smpai kajang.kononnye sbagai pengalas perut sbb nak mkn satey kajang.hehe.biler je lpas order makanan kat satey kajang, kami makan x hbis.huhu.t'paksa bungkus.

*mee hoon sup x sedap*

nway...ari yg agak penat tp best.hehe.ngade2 betul.kla.dh lewat ni.mahu tdo.daa~

p/s:sy ade dark circle bwh mate.huhu.cmne nk ilangkan eh?

Wednesday, January 5, 2011

[baju...]

salam...

sy demam.batuk dn selesema.3 in 1.pakej yg lengkap smpai buat sy lemah.huhu.tp sy degil nak mkn ubat sbb sy rase kalu makan ubat akn jd makin teruk.sy pn x pasti sama ada itu alasan semata-mata.hehe.tp sekrang ni ok dah skit.sbb sy ade kumoktot yg baik hati.belikan ubat batuk n panadol soluble.thanks^^

owh.b'kaitan tajuk entry ini.pasal baju.hmm.sy sebenarnye xleh nak kwal nafsu dlm m'beli baju.ade je yg b'kenan.especially yg labuh2.sy suke sgt korean style.dh ade beberapa fav koleksi yg sy beli kat blog n fb.smuanye puas hati.sekrang ni pun ade lg 3 bju on the way.dlm proses p'hntaran.owh.n mlm ni plak b'kenan lg 1 dress ni.cntik sgt.harap si die yg belanja.hahaha.

*salah 1 koleksi korean style*

sy pun x tahu ape kena ngan diri sy ni.xleh tgk baju cntik2.terus nak beli.sy sendiri sakit kepala pk diri sendiri.hehe.tp xpela.sy beli utk diri sy.kepuasan diri.tp takut jugak smpai hbiskan duit.xnk jd mcm tu.xpe2.ni last beli.hehe.*boleh p'caya ke?*

selain baju...sy tgh cari jeans baru.own.itu wajib utk setiap sem.1 jeans utk 1 sem.ok la kan?hehe.tibe2 x sbr menanti weekend.nak kuar ngan si die.beli barang2.hehe.

kla.mahu tdo.esok kelas pg n petang.daa~

Sunday, January 2, 2011

[e-pop]

salam...

semalam (1.1.11) kuar ngan pe'jah.pg kajang.aish.free je jalan2.ade duit, jalan2.hehe.lumrah.weekdays pun jalan2 sbb nak kejar YES.ish2.tahu kat dr. ni.mahu kena potong gaji.hahaha.

mase kat metro kajang, ternmpk pe'jah pgang epop.terus beli.epop utk jan 2011 sgt exclusive ok.harga biase up lg Rm3.50 m'jadikan RM7.50.b'baloi.sbb dpt free calendar.epop ni ade 2 versi: chinese+malay.sy yg xtahu langsung bahasa cina, mesti kena beli yg malay punye.hehe.sebulan sekali.mule2 kuar epop malay smpai sekrang...sy beli je semua tp ade 1 tu t'tinggal.huhu.nnti nk kena order.

poster JYJ.haha.dh t'tampal kat dinding bilik dah.n baru je td sy nekad nak beli Jejung Intermodulation.huhu.hbis duit lg.waa.tp xpe.b'baloi.b4 tdo duk belek photobook die.hehe.

ade sorang lec penah cakap kat sy kan:

Pn.j: ish awk ni, tampal bnyak2 muke die kat laptop awk.nnti awk dh x minat die, hbis kena buang yg awk dh tampal ni.sy dulu pn mcm awk.hehe.
Sy: ala pn. sy minat sgt die ni.xkan buang punyela.

hehe.malu plak sy.yela.kat laptop wallpaper jj, sticker jj.nasib baik x bli skin laptop jj.agak2 nye la kan...kalu sy dh khwin nnti.sy minat x jj mcm sy minat sekrang eh???satu soalan yg susah dijawab.tp kan...sekrang ni sy ade si die.still minat lg jj.maybe kalu khwin.sy minat jugak jj.minat,suke,sayang,cinta kan x same.kan?

okla.sy dh x sedap bdn ni.sakit tekak.maybe demam akn dtg bg salam nnti.daa^^